Zephyr kitesurf tips: de juiste uitrusting kan je leven redden

Kitesurfcursussen hebben zich tegenwoordig, samen met andere trainingscentra voor extreme sporten, snel ontwikkeld als reactie op de toenemende eisen die aan het leren van deze sport worden gesteld. Goed.

Veel mensen vinden het leuk om te zien hoe kitesurfers de zee in glijden terwijl ze de tegengestelde golven trotseren en worden voortgedreven door de harde Kitesurfcentrum wind die de vlieger naar het midden van de oceaan leidt. De aanblik doet denken aan oude tijden toen zeepelgrims op kleine boten met kleine zeilen reden – net genoeg om in de basisbehoeften van hun beproeving te voorzien.

Hoe leuk en adembenemend het ook is, het verkennen van de wereld van extreme sporten vereist ook voldoende voorbereiding en aandacht. Door je in te schrijven voor een kitesurfschool kun je vertrouwd raken met de technieken van de sport, het uitvoeren van trucs en veiligheidsprocedures. Het stelt u ook in staat om de juiste uitrusting en uitrusting te onderscheiden.

Zorgvuldig onderzoek van de apparatuur is noodzakelijk alvorens deze te kopen. Tegenwoordig zijn goedkope geïmporteerde producten gemakkelijk verkrijgbaar, waardoor consumenten geneigd zijn hun toevlucht te nemen tot dit soort keuzes. Deze producten zijn echter gevoelig voor storingen en kunnen ook gemakkelijk uw leven kosten. Hoewel het percentage ongevallen bij het kitesurfen relatief laag is, kan een breuk in de kite, het touw of het board direct leiden tot ernstig letsel, zoals van het board glijden, omvallen door de wind of in het ergste geval zelfs verdrinken.

Tijdens de kitesurflessen leren de deelnemers alles wat ze moeten weten over de uitrusting en uitrusting. Een vlieger en een board zijn de meest elementaire uitrusting. Andere noodzakelijke materialen zijn onder meer een veiligheidsbril, die nodig is voor degenen die graag stunts uitvoeren, zoals in de lucht springen, zodat ze hun ogen kunnen beschermen tegen enorme golven en druppels zeewater. Een reddingsvest is ook een van de must-haves, omdat je nooit weet wanneer je in gevaar komt – zelfs niet op wat je dacht dat de mooiste dagen waren.

Bij het kiezen van een vlieger, moet je kijken naar degenen met de beste veiligheidsfuncties. In tijden van gevaar, wanneer de wind te sterk is, zorgen dubbellijnige veiligheidsontgrendelingen ervoor dat een kant van de vlieger slap hangt terwijl deze geleidelijk naar het water wordt neergelaten.

Geloof het of niet, kiteboarden is gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. Kiteboarders kunnen over het algemeen in een paar sessies leren rijden, en door een harnas en krachtregeling op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze urenlang rijden zonder echt moe te worden. Dus als het gemakkelijk is, waarom dan lessen nodig?

Het gebruik van de vlieger is alsof je voor het eerst op een krachtige motorfiets rijdt, het maakt niet uit, tenzij je hem per ongeluk te veel gas geeft. Hoewel de vlieger gemakkelijk te besturen is, kan vliegen zonder al te hard te trekken en soms heel gemakkelijk te hanteren lijkt, is er altijd een ongelooflijke hoeveelheid kracht beschikbaar (kiteboarding-vliegers zijn ontworpen om rijders meer dan 12 meter de lucht in te lanceren) , en het is tijdens die eerste paar uur dat je een vlieger gebruikt dat je een instructeur nodig hebt om je te helpen veilig te leren hoe je toegang kunt krijgen tot die kracht zonder uit de hand te lopen.

Met de juiste begeleiding kan een persoon snel het stapsgewijze “hoe” leren om de vlieger op te zetten en aan de slag te gaan, evenals hoe hij veilig met de vlieger moet omgaan als hij in de lucht is en hem moet landen als hij klaar is. Na slechts een paar oefensessies onder toezicht, zijn de meeste nieuwe rijders bekwaam genoeg in het besturen van de vlieger en kunnen ze erachter rijden! En met zoveel vermogen binnen handbereik zijn de rijmogelijkheden eindeloos. Kiteboarders kunnen heen en weer rijden naar waar ze begonnen, bovenwinds of benedenwinds overstag gaan zoals zeilboten, en alles berijden van kiteboards, surfboards en wakeboards in alle vormen op het water; tot snowboards en ski’s op besneeuwde vlaktes of heuvelachtig bergterrein; tot skateboards, offroad-skateboards en buggy’s over de grond. Er is geen limiet aan wat of waar je achter een kite kunt rijden.

Hoewel ongecompliceerd en relatief gemakkelijk te leren, zijn in de kiteboardsport een paar sessies met een professionele coach niet alleen een goed idee, maar moeten ze ook als verplicht worden beschouwd als je leert om veilig de immense kracht van een kiteboarding-vlieger te gebruiken om je over te trekken water, sneeuw of land.

AirPadre Kiteboarding is een geweldige bron voor kiteboarders over de hele wereld, met tonnen geweldige uitrusting, bekwaam personeel en een van de beste kiteboard- en kitesurflocaties ter wereld op South Padre Island, Texas.

Hetzelfde met bordveiligheid. Kies altijd boards met riemen, zodat je veilig bent als je te maken krijgt met het woelen en keren van golven. Het voorkomt dat je van je board valt in tijden dat er enorme golven ontstaan.

Vergeet niet dat bij het beoefenen van extreme sporten de juiste uitrusting bijna altijd uw leven kan redden.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.