Wat u moet weten voordat u een vezelsupplement koopt

Het typische moderne dieet stelt ons niet in staat om de optimale dagelijkse hoeveelheid vezels die we nodig hebben uit voedsel te halen. Dit is de reden waarom de meeste mensen de voorkeur geven aan vezelsupplementen. Dit is een geschikte optie, maar u moet er absoluut zeker van zijn dat deze geschikt voor u is. Ontdek de belangrijkste dingen die u moet weten om uw definitieve beslissing te nemen.

Effecten en voordelen

Voordat u een vezelsupplement koopt, moet u duidelijk weten hoe het u zal helpen. Over het algemeen zijn er twee soorten vezels: oplosbaar en onoplosbaar. Oplosbare soorten zijn oplosbaar in water. Eenmaal in de maag vermengt het zich met water om een gel te vormen. Deze gel bindt overtollig cholesterol en verlaagt het gehalte in de slagaders. Het vertraagt ook de opname van voedsel. Op deze manier helpt het de bloedsuikerspiegel onder controle te houden met Champix kopen. Gezien dit type effect wordt het aanbevolen voor de preventie en behandeling van hartaandoeningen en diabetes. Het kan ook helpen bij het ondersteunen van inspanningen om af te vallen.

Het onoplosbare type voegt volume toe aan de ontlasting en maakt het gemakkelijker om te passeren. Het helpt bij het voorkomen en behandelen van aandoeningen die de darmen aantasten, zoals constipatie, aambeien en het prikkelbare darm syndroom. Over het algemeen kan het de gastro-intestinale gezondheid verbeteren en de immuniteit versterken.

Bron en vorm

De actieve ingrediënten in vezelsupplementen zijn afgeleid van natuurlijke bronnen, vooral planten en dieren. Deze extracten worden functionele vezels genoemd omdat ze door het menselijk lichaam kunnen worden verwerkt en de voordelen opleveren die gebruikers verwachten. Er zijn verschillende functionele materialen waar je op moet letten bij het shoppen. Deze lijst bevat inuline, psylliumschil, pectine, tarwedextrine, chitosan, guargom, cellulose en oligofructose.

Supplementen zijn er ook in vele vormen. U kunt kiezen uit capsules, poeders, oliën, kauwtabletten en zelfs snacks en sappen. U kunt eenvoudig beslissen welke vorm het beste bij u past. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het materiaal van hoge kwaliteit en een vaste hoeveelheid is.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.