Leuke plekken om te wandelen en buiten te verkennen

Ga naar het Museum of Bad Art in Massachusetts Fun Places als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen. Deze unieke galerij zet zich in voor het verzamelen, beschermen en herdenken van de meest afschuwelijke kunst ter wereld. Het is een gebied waar ‘arme’ kunst in de schijnwerpers staat, en je zult zelf ontdekken dat er een grote grens ligt tussen tovenaar en middelmatigheid.

Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, kijk dan eens naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Deze galerij is een uniek kunstwerk op zichzelf, ontwikkeld door de fantastische muzikant Salvador Dalí. Het staat boordevol zijn psychedelische ontwikkelingen, van ontdooiende klokken tot ongebruikelijke sculpturen, waardoor het een must-see is voor aanhangers van de progressieven.

Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zullen je zeker onvergetelijke herinneringen bezorgen.

Je bent naar het ideale gebied gekomen als je genoeg hebt van exact dezelfde oude reizigerslocaties en op zoek bent naar een gekke en aparte ervaring. We hebben de hele wereld afgezocht om u een checklist te geven van een van de meest ongewone en plezierige gebieden om te bezoeken. Van excentrieke galerijen tot psychedelische natuurlijke wonderen, deze locaties zorgen ervoor dat je buitengewone herinneringen achterlaat.

Voor iets levendigers is de Bubblegum Alley in San Luis Obispo, Californië, een vreemde toeristische attractie die je zeker zal doen nadenken over je kauwgomkauwroutines. Dit smalle steegje is bedekt met jarenlang opgegeten kauwgom, waardoor een plakkerig en levendig mozaïek ontstaat dat vreemd opmerkelijk is.

Voor een dosis creatieve excentriciteit is het Museum voor Hedendaagse Kunst in Kanazawa, Japan, een schat aan progressieve kunstopstellingen en psychedelische tentoonstellingen. Het grensverleggende servicescherm zal uw aannames zeker op de proef stellen en uw creatieve verbeelding stimuleren.

De Dans Le Noir-eetgelegenheden in talloze steden over de hele wereld bieden precies die ervaring. Het is een bijzondere methode om je aannames over voeding te testen en op een veel dieper niveau te koppelen aan je bevindingen.

Als u in België bent, bezoek dan zeker het Atomium in Brussel. Dit enorme raamwerk, gemaakt om eruit te zien als een ijzerkristal dat 165 miljard keer wordt versterkt, is een kunstwerk van geavanceerde stijl. Binnen ontdek je een galerij die de achtergrond van het Atomium en zijn taak tijdens de Wereldtentoonstelling van 1958 belicht.

Heeft u ooit de bedoeling gehad om de diepe, donkere zeeën te ontdekken zonder te spetteren? Het Seattle Aquarium biedt een opwindende ervaring met zijn Underwater Dome, waar u een breed scala aan waterleven van dichtbij kunt observeren, terwijl u gemakkelijk volledig droog blijft.

Voor degenen die een voorkeur hebben voor het macabere, bieden de Kapucijner Catacomben in Palermo, Italië, een huiveringwekkende ervaring. De catacomben bestaan uit honderden gemummificeerde lichamen en skeletsystemen die eeuwen teruggaan. Het is een angstaanjagend mooi en toch griezelig gebied dat een blik in het verleden biedt en een gevoel van respect voor de overledene geeft.

Overweeg een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico als je een fan bent van alle paranormale en ongewone punten. Deze galerij is gewijd aan de beruchte Roswell-zaak uit 1947 en ontdekt de wereld van UFO’s en buitenaardse ervaringen. Of je nu een echte volger bent of gewoon geïnteresseerd, het is een bijzondere locatie om te ontdekken.

Als je geïnteresseerd bent om je rechtstreeks in de wereld van het vreemde te wagen, ga dan naar het Museum of Bad Art in Massachusetts. Als je de voorkeur geeft aan excentrieke dingen, ga dan naar het Salvador Dalí Museum in Figueres, Spanje. Als je een bibliofiel bent met een voorliefde voor het ongewone, dan is het Mütter Museum in Philadelphia een must-bezoek. Als je een kenner bent van alle paranormale en ongewone punten, denk dan eens aan een bezoek aan het Roswell UFO Museum in New Mexico.

Momenteel maken we een reis naar Cappadocië, Turkije, waar je een ballonvaart kunt maken over een uniek landschap van sprookjesachtige rookschachten en grotwoningen. De transcendente charme van dit gebied is de wens van elke professionele fotograaf, en er in een levendige ballon overheen zweven is een opmerkelijke ervaring.

Het Mütter Museum in Philadelphia is een must-bezoek als je een bibliofiel bent met een voorkeur voor het ongewone. Deze klinische galerij herbergt een aanzienlijke verzameling klinische eigenaardigheden, van fysiologische monsters en antieke medische hulpmiddelen tot onderhouden menselijke lichaamsorganen. Het is zowel schrijnend als interessant, vanuit een uniek perspectief op de achtergrond van medicatie.

Voor iets extra unieks, denk eens aan het Museum voor Middeleeuwse Martelinstrumenten in Praag, Tsjechië. Deze galerij toont een verkoelende verzameling gereedschappen die in de middeleeuwen werden gebruikt om ongemak en straf te veroorzaken. Het is een macabere trip naar de donkere elementen van de achtergrond.

Over kunst gesproken: ben je ooit eerder het excentrieke Underwater Sculpture Park in Grenada tegengekomen? Deze bijzondere bestemming omvat een verzameling sculpturen ondergedompeld in het kristalheldere water van de Caribische Zee.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.