Let op de voedingsbehoefte van uw hond en schaf hondenvoer aan

Uw hond zal vrijwel alles wat u op zijn bord legt heerlijk vinden en verslinden. Maar je moet voorzichtig zijn bij het kopen van hondenvoer. Huisdieren denken niet na over vitamines en mineralen en of ze wel of niet uitgebalanceerd eten. Want dat is de taak van de eigenaar. Het is aan jou om het juiste dieet te kiezen om ze te helpen sterk en gezond te blijven.

Een van de meest uitdagende onderdelen van hondenbezit is uitzoeken welke voedingsmiddelen op de huisdierenmarkt het beste de juiste voeding bieden die uw hondenvoer kopen nodig heeft vanaf de puppytijd tot op hoge leeftijd. Dierenartsen en huisdierexperts zijn het niet altijd eens over de juiste formulering, dus je zult een verscheidenheid aan voedingsmiddelen op de markt vinden, van vochtig tot droog. Het enige dat u kunt doen, is een weloverwogen beslissing nemen op basis van het advies van uw dierenarts over de behoeften van uw opgroeiende hond.

heb een verandering nodig

Bij het kopen van hondenvoer is het belangrijk om te onthouden dat de voedingsbehoeften van uw hond veranderen. Omdat puppy’s nog in ontwikkeling zijn, hebben ze vaak een vetrijker en voedzamer dieet nodig, terwijl volwassen puppy’s een andere samenstelling nodig hebben.

Het overschakelen van een hond van puppyvoeding naar regulier hondenvoer naar hondenvoer voor senioren vereist een geleidelijke overgang, zodat het spijsverteringsstelsel het nieuwe voer kan verdragen. Het duurt 1 tot 2 weken om over te schakelen door evenredige hoeveelheden van het oude hondenvoer en het nieuwe hondenvoer in de loop van de tijd te mengen totdat de oude formule geleidelijk is uitgefaseerd.

voedsel selectie

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor een optimale gezondheid, maar hoe kies je tussen de vele variaties in formules? Het is belangrijk om rekening te houden met de evenwichtige voedingsbehoeften van specifieke hondenrassen. Huisdieren hebben elke dag een balans nodig van vetten, eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen, samen met schoon water.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw huisdier het juiste voedsel eet, is door wekelijkse controles uit te voeren. Ziet uw tandvlees er gezond uit? Zijn hun ogen helder en helder? Is je huid goed gehydrateerd en heb je glanzend, gezond uitziend haar? Als een of meer van deze indicatoren verkeerd lijken, moet u mogelijk het voer of merk van uw hond veranderen.

behoud van een optimaal gewicht

Een van de moeilijkste dingen voor mensen om te behouden, is een gezond gewicht en een gezonde body mass index, en honden zijn niet anders! Als u merkt dat uw huisdier aankomt, moet u kijken naar de hoeveelheid en frequentie van voeren. Een ander ding om in gedachten te houden zijn de snacks die je elke dag kunt krijgen, omdat ze meetellen voor het totale aantal calorieën in je dieet. Natuurlijk kan het toevoegen van een beetje lichaamsbeweging je ook helpen om een optimaal gewicht te behouden.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.