Juiste kleding voor kinderen

In tegenstelling tot volwassenen lopen baby’s gemakkelijk het verkoudheidsvirus op. Hoewel er veel oorzaken van verkoudheid zijn, kan goede kleding helpen. Het is in dit opzicht dat de behoefte aan goede kleding voor uw kinderen belangrijk is. Helaas zijn er enkele ouders die geloven dat baby’s van nature bestand zijn tegen kou vanwege het misplaatste idee dat baby’s een relatief groter vermogen hebben om hun eigen lichaamswarmte op te wekken. Wat het probleem nog ingewikkelder maakt, zijn de verschillende vormen en gradaties van verkoudheidssymptomen. Dit kan gemakkelijk leiden tot tegenstrijdige diagnoses en uiteindelijk resulteren in een verslechterende gezondheid van de door de kou geteisterde baby’s.

Het simpele feit is Verwarmde bodywarmer dat bij warmbloedige wezens het vermogen om lichaamswarmte op te wekken het laagst is bij de geboorte. Het vermogen om lichaamswarmte op te wekken neemt geleidelijk toe met de leeftijd. De overtuiging dat baby’s meer lichaamswarmte genereren dan volwassenen ontbreekt daarom aan feitelijke basis. Bovendien voeren baby’s lichaamswarmte gemakkelijker af dan volwassenen. In die zin zouden ouders de oude gewoonte om baby’s een koud bad te geven en ze in dunne of loshangende kleding te wikkelen, ongepast moeten vinden.

Goede kleding voor kinderen moet gebaseerd zijn op een aantal overwegingen. Kleding moet bijvoorbeeld het belangrijkste doel hebben om uw baby warm te houden. Daarom moeten de hoeveelheid en het kledingmateriaal worden aangepast aan het seizoen. Ze moeten zich ook aanpassen aan de fysieke conditie van het kind. Het is niet goed om baby’s de hele tijd strak en overvloedig in te wikkelen. Kleding die baby’s vrije lichaamsbewegingen mogelijk maakt, wordt aanbevolen. Het biedt ruimte voor zweet om te verdampen in plaats van te worden geabsorbeerd door kleding, waardoor constant contact tussen kleding en huid wordt voorkomen, wat kan leiden tot huidirritatie.

De keuze van het kledingmateriaal moet altijd gericht zijn op het voorkomen van irritatie van de tere huid van de baby. Flanel zou bijvoorbeeld erg ruw zijn voor baby’s. Maar ze kunnen goed zijn voor kinderen naarmate ze ouder worden. Het materiaal van de kleding is zodanig dat het zachtjes over de huid wrijft en de gezondheid bevordert. Het merk of ontwerp van babykleertjes moet eenvoudig genoeg zijn om het voor hen gemakkelijk te maken wanneer ze zich verwisselen. Om ze te laten worstelen elke keer dat ze zich omkleden en het ongemak dat ze veroorzaken, is niet nodig. Schaf ook kleding af die gebruik maakt van spelden. Dit zorgt ervoor dat uw baby uit de buurt van ongelukken of verwondingen blijft.

Dagelijks omkleden is noodzakelijk. Het bevordert de hygiëne en houdt ziektes weg, vooral die welke verband houden met huidproblemen. Het baden en wassen van de baby heeft geen zin, tenzij je zijn kleding dagelijks verwisselt.

Tijdens de kindertijd

Naarmate kinderen ouder worden, is het belangrijkste doel van hun kleding in wezen vergelijkbaar met dat van kleding voor baby’s. De sleutel is om hun lichaam warm te houden. Juiste kleding voor kinderen moet van materiaal zijn dat ze geen huidirritatie veroorzaken of natuurlijke lichaamsbewegingen beperken.

De noodzaak om het lichaam warm te houden moet ook gericht zijn op het voorkomen van ziekten als gevolg van virale infecties. Zeer dunne of weinig kleding stelt het kind bloot aan verschillende kwalen, vooral in een klimaat als het onze dat vaak wisselt. Kinderen zijn kwetsbaar voor door de lucht overgedragen ziekten. Op dezelfde manier kan te veel lichaamswarmte door dikke kleding ook leiden tot verschillende aandoeningen. De sleutel is om de hoeveelheid kleding aan te passen aan het weer en de klimaatveranderingen.

Qua materiaal doet de kinderhuid het goed met flanel, zoals eerder aangegeven, zeker in de herfst. Het is echter beter om in de zomer over te schakelen van flanellen kleding naar katoen. Als dit soort kleding nog steeds huidirritatie veroorzaakt, probeer dan babykleding van fijne, wollige kousen.

Wat baby’s betreft, het comfort mag niet in het gedrang komen als we het hebben over goede kleding voor kinderen naarmate ze ouder worden. Ledematen en lichaam moeten vrij kunnen bewegen op een manier die het kind behaagt. Kleding mag geen overmatige beperking van de borst- en tailledelen van het lichaam veroorzaken. Spieren hebben voldoende ruimte nodig om te buigen, zodat hun volledige ontwikkeling wordt ondersteund.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.