Inleiding tot forensische animatietechnologie

In de juridische sector worden forensische animaties sinds het begin van de jaren negentig steeds vaker gebruikt door advocaten en rechtbanken. Toch zijn er nog steeds talloze mensen die deze technologie hebben vermeden, simpelweg vanwege een gebrek aan begrip. Toch hebben forensische animaties keer op keer bewezen voordelig te zijn bij het beslissen over schikkingen of rechtszaken, simpelweg omdat ze een van de beste communicatiemiddelen zijn die tegenwoordig beschikbaar zijn voor advocaten en reconstructie-experts.

Een forensische animatie thebe jet is het gebruik van volledig bewegende computergraphics om een gebeurtenis na te bootsen of om de innerlijke werking van een apparaat of proces uit te leggen. Ironisch genoeg wordt door Guest Posting dezelfde software gebruikt die wordt gebruikt om speelfilms zoals Lord of the Rings of Spiderman te maken, ook gebruikt om nauwkeurige en gedetailleerde animaties te maken die toelaatbaar zijn in de rechtszaal.

Er zijn in principe twee soorten animaties, inhoudelijk en deive. Een inhoudelijke animatie is waar fysiek nauwkeurige simulatiesoftware wordt gebruikt om de beweging van objecten te bieden op basis van gegevensinvoer. Een veelvoorkomend voorbeeld is een aanrijding met een auto, waarbij de reconstrueerder van het ongeval begint met het verzamelen van alle benodigde gegevens, zoals de terreingeometrie, de toestand van de wegen, voertuigspecificaties, botssnelheden, wrijvingscoëfficiënten, enz. Deze gegevens worden vervolgens ingevoerd in de simulatiesoftware en de uitvoer is een set gegevens die de beweging van objecten beschrijft. Veel simulatieprogramma’s hebben ook de mogelijkheid om de resultaten van de simulatie grafisch te animeren, hoewel het bij de meeste nog ontbreekt aan realisme. Als alternatief kunnen de gegevens worden uitgevoerd naar een ander 3D-animatieprogramma dat een veel realistischere animatie van hogere kwaliteit kan bieden. Het is belangrijk om te begrijpen dat de beweging van objecten wordt berekend op basis van dynamiek en fysiek nauwkeurige wiskundige vergelijkingen. Deive-animaties (die misschien wel de meest voorkomende zijn), variëren van het laten zien hoe een mechanisch apparaat mogelijk is mislukt tot hoe een medische procedure mogelijk is mislukt. Dit zijn eenvoudigweg informatieve recreaties op basis van gegevens die aan de animator zijn verstrekt en normaal gesproken worden bevestigd door een expert.

Deive-animaties kunnen ook worden gebruikt om voertuigbotsingen na te bootsen; de animator of de reconstrueerder van het ongeval zou echter de basis vormen voor de beweging en timing van de voertuigen, in tegenstelling tot een simulatieprogramma. Ongeacht welk type animatie wordt gebruikt, ze moeten nog steeds nauwkeurig zijn en moeten normaal gesproken solide gegevens of referentiemateriaal bevatten om hulp bij de constructie. Wanneer een forensische animatie overwegen? Er zijn 4 gebieden waar forensische animaties uiterst nuttig zijn. Dit zijn zaken die meestal verband houden met: 1. Timing2. Perspectief3. Afstand/Positie3. Proces/ MechanismeStel je voor dat je probeert uit te leggen wat een persoon kan hebben gezien terwijl hij achter een transportwagen reed. Misschien is het belangrijk dat een jury begrijpt hoe een bepaalde chemische reactie plaatsvindt of misschien is het belangrijk om de relatieve afstand en positie van bepaalde objecten voor en na een industrieel ongeval te beschrijven.

In beide gevallen kan het moeilijk zijn om alleen woorden te gebruiken om een duidelijk begrip te krijgen van de gebeurtenissen zoals ze plaatsvonden: Mogelijk beeld van een bestuurder vlak voor de botsing. Het is zeker een voordeel om animaties in realtime te kunnen tonen en moeilijk uit te leggen items op een duidelijke en beknopte manier te kunnen demonstreren. Het publiek krijgt een duidelijk begrip van de boodschap die langer in het geheugen zal worden bewaard.Waarom forensische animaties?Er zijn veel verschillende redenen waarom een animatie nuttig is bij de behandeling van een rechtszaak. Als je kunt zien hoe iets is gebeurd, komen er andere vragen en mogelijke scenario’s aan het licht waaraan misschien niet was gedacht voordat je de animatie zag.

Vaak kan een forensische animatie de sterke en zwakke punten in een argument benadrukken en aanwijzingen geven over waar men zijn aandacht op moet richten. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar animaties en het gebruik ervan in de rechtbank. Wat doorgaans wordt gevonden, is dat een visuele weergave van feiten beter wordt begrepen en voor een langere periode wordt bewaard dan een mondelinge weergave van feiten alleen. retentie van visuele presentaties ten opzichte van mondelinge presentaties en een toename van 650 procent in de retentie door juryleden van gecombineerde visuele en mondelinge presentaties ten opzichte van alleen mondelinge presentaties.In een ander onderzoek werd aangetoond dat juryleden die gecombineerde visuele en verbale presentaties meemaken 85% van die informatie behouden in tegenstelling tot behouden van slechts 10% met alleen mondelinge presentaties. Daarom kan de visuele aard van een forensische animatie een jury of de tegenpartij overtuigen om uw standpunt te accepteren door hun begrip van de feiten te vergroten. Forensisch animatieproces Het begin van een forensische animatie begint normaal gesproken met de verzameling en bestudering van gegevens.Dit kan heel goed omvatten

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.