De rijken bereiken op sociale mediaplatforms Top 7 strategieën met behulp van de HR-afdeling

Sociale media is een uitdrukking die iedereen kent of heeft gehoord, en wordt tegenwoordig zeker door schijnbaar iedereen met een hartslag en een hartslag rondgeslingerd, en toch is het soms moeilijk om de vraag met betrekking tot sociale media te beantwoorden. Als Facebook, MySpace en Wikipedia sociale mediasites zijn, wat zijn dan sociale media? Misschien is de beste manier om sociale media te definiëren, het op te splitsen. Media is een instrument dat wordt gebruikt voor communicatie, zoals de radio, een krant en televisie, en sociale media zouden een sociaal communicatiemiddel zijn.

In termen van Web 2.0 krijgt u informatie terwijl die informatie met u in wisselwerking staat. De interactie kan verschillende dingen zijn, van opmerkingen tiktok volgers kopen tot het beoordelen van een product of artikelen, en dus de schoonheid van sociale media – het is tweerichtingsverkeer dat u de mogelijkheid biedt om te communiceren terwijl u bezig bent met die site. Ooit werd algemeen aangenomen dat niemand dure artikelen online mocht verkopen, of iets anders van echte waarde, wat dat betreft – maar die tijd is gekomen en voorbij. Meer dan driekwart van de online volwassenen in de VS heeft een aankoop gedaan via internet.

Bijna 4 op de 10 online kopers hebben een reisaankoop gedaan en meer dan een derde heeft zijn krediet- of bankrekening online beheerd. Uit het rapport “The Second Annual Survey of Affluence and Wealth in America” van American Express Publishing en de Harrison Group bleek dat 70% van de Amerikaanse consumenten met meer dan $100.000 aan vrij besteedbaar gezinsinkomen de voorkeur geeft aan online kopen boven winkelervaring. Hetzelfde aantal (70%) gaat ook online om producten te onderzoeken, te vergelijken en aankopen te doen.

Deze voorliefde voor online winkelen zou heel goed een kwestie kunnen zijn van tijd die gelijk is aan geld. Sterker nog, de winkelervaring is gevarieerd van karakter. Zo heeft de introductie van online retail de algehele winkelervaring aanzienlijk veranderd. De term e-tail omvat zoveel verschillende ervaringen, zoals e-tail voor kruidenierswaren, e-tail voor veilingen en/of speciale e-tail en tal van andere. Maar nu is er een nieuwe ervaring in opkomst en is toegevoegd aan online winkelen, de opkomst van e-luxe online.

Dus wat heeft deze plotselinge groei voor luxe online veroorzaakt? Deze nieuwe groei is grotendeels te danken aan het feit dat de meeste rijke internetgebruikers in de Verenigde Staten volgens Ipsos Mendelsohn optimistisch zijn over de toekomstige economie en dat hun online-uitgaven historisch gezien hoger zijn dan gemiddeld. Dat zou iedereen blij moeten maken en aantrekkelijk moeten zijn voor retailers, die hun aandacht voor sociale netwerken hebben vergroot om klanten aan te trekken. Maar betekent dit dat de rijken net zo ontvankelijk zullen zijn voor sociale marketing als andere internetgebruikers? Het antwoord op die vraag hangt af van aan wie je het vraagt. Volgens een studie uitgevoerd door Unity Marketing zijn de vooruitzichten gemengd. Maar naarmate het vertrouwen onder welgestelden over de economie groeit, zal de welgestelden de online uitgaven stimuleren. Geloof het of niet, de rijken leiden de weg naar herstel van e-commerce, en dat leidt tot een ander interessant punt dat ik wil aanstippen.

In het verleden waren de communicatieteams van de meeste bedrijven verantwoordelijk voor het beschermen en behouden van de reputatie van het bedrijf. Met de enorme populariteit van sociale media kan elke afdeling in uw bedrijf echter een grote rol spelen bij het brandmerken, bewaken en beschermen van het bedrijfsimago en de reputatie, te beginnen met de afdeling Human Resource. Een van de grootste uitdagingen voor leidinggevenden van Human Resource is het doorbreken van muren die sommige bedrijven opwerpen simpelweg omdat er een overtuiging en/of beleid is om alleen hun communicatieafdelingen toe te staan het bedrijf en zijn merkidentiteit te vertegenwoordigen. In sommige bedrijven is de muur groot. Maar er is een manier om het neer te halen, als men de juiste tools heeft. Op enkele uitzonderingen na bieden de meeste bedrijven grotendeels ongedifferentieerde producten en diensten aan; luchtvaartmaatschappijen vliegen bijvoorbeeld keer op keer met hun vliegtuig, terwijl ze hetzelfde eten serveren, en winkels bieden dezelfde koopwaar aan.

In veel opzichten is hun merkstrategie simpelweg hun bedrijfsstrategie. Eerlijk gezegd is een merk een belofte aan consumenten om een bepaald niveau van service, waarde en kwaliteit te bieden dat kan worden verwacht en ontvangen. Beschouw een merk als een verbond tussen een bedrijf en zijn klanten. Branding-expert Martin Lindstrom verwoordde het het beste toen hij zei: “Grote merken en religies hebben iets gemeen: het idee om een gedeelde vijand te verslaan.”

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.